Pedofil s karanfilom priznao da je silovao dijete, dobio dvije godine zatvora

Iako je bio najavljen početak suđenja u stravičnom slučaju koji je potresao BiH i region kada je pedofil Saša Selitaj (46) autobusom doputovao u Begov Han kod Žepča gdje je silovao 14-godišnju djevojčicu, došlo je do neočekivanog preokreta, saznaje portal „Avaza“.

Jezivi detalji

Naime, pedofil je naprasno priznao krivicu, je je bez formalnog sudskog postupka osuđen na dvije godine zatvora.

Kao prvi svjedok optužbe trebao se pojaviti Fahrudin Mešeljević koji je kobnog dana savladao pedofila te ga je zadržao do dolaska policije. To se ipak nije dogodilo, tako da se Mešeljević kući vratio razočaran i postupkom suda i kaznom koja je izrečena pedofilu.

Podsjećamo da je optužnica protiv ovog pedofila podignuta početkom juna, a sadrži niz dokaza i stravičnih detalja. Tu je navadeno da kada je Mešeljević vidio Selitaja kako grli i ljubi djevojčicu, pozvao je njene roditelje. Pedofil mu je pokušao pobjeći, ali ga je Mešeljević pronašao u šumi skrivenog iza jedne stijene. U momentu hapšenja Selitaj je u ruci imao crveni karanfil.

Upućen u zatvor

Prema navodima optužnice Selitaj je i na lokalitetu Vidovine, u mjestu Golubinja, na području općine Žepče sačekao djevojčicu M. K. koju je prethodno namamio preko Facebooka.

– Susreli su se na autobuskom stajalištu u Begovom Hanu, pa kada su krenuli u šetnju u pravcu Vidovina, i kada su zašli u šumu i došli do jedne velike stijene pored Golubinjskog potoka, u namjeri da zadovolji svoj spolni nagon iskoristio je djevojčicinu psihičku i fizičku nezrelost i mladu životnu dob te nakon što se dijete skinulo i on skinuo svoju odjeću nakon čega su imali spolni odnos čime je počinio krivično djelo spolni odnos sa djetetom – navodi se u optužnici.

On je upućen na izdržavanje zatvorske kazne, a do sada se nalazio u pritvorskoj jedinci KPZ Zenica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79