Foto: FENA
Penzioneri ipak neće protestovati: Odlučili sačekati Vladu sa ispunjavanjem zahtjeva

Penzioneri ipak neće protestovati: Odlučili sačekati Vladu sa ispunjavanjem zahtjeva


Nakon sastanka s Vladom, penzioneri dobili priliku da pričekaju realizaciju obećanja

Upravni odbor Saveza udruženja penzionera FBiH, na vanrednoj sjednici održanoj danas, odlučio je odgoditi mirne proteste zakazane za 3. oktobar ispred zgrade Federalne vlade u Sarajevu.

Kako je navedeno, odluka je donesena na temelju izvještaja pregovaračkog tima Saveza, koji je u utorak, 17. septembra, održao sastanak s predstavnicima Vlade FBiH.

Savez je primio i saopćenje Federalnog ministarstva rada i socijalne politike o tom sastanku, na osnovu kojeg je Upravni odbor podržao postignuti dogovor i odlučio dati priliku Vladi FBiH da ispuni preuzete obaveze.

“Poštujemo zaključke Skupštine saveza i dogovor s Vladom FBiH, kao i termin održavanja lokalnih izbora u BiH. Stoga smo odlučili odgoditi proteste”, izjavili su iz Upravnog odbora.

Dodatno, ukoliko Vlada FBiH ne ispuni dogovorene obaveze, Upravni odbor Saveza najavio je mogućnost određivanja novog termina za proteste.

Na sjednici je također predloženo imenovanje članova radne grupe od strane Saveza, koju će Vlada FBiH formirati za rad na izmjenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO).



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija