Penzioneri iz BL će dobiti po 60 KM kao podršku od grada

Za ukupno 41.274 penzionera sa područja Banjaluke do kraja godine biće isplaćena jednokratna podrška u iznosu od 60 KM.

Ovo je dogovor koji su zajedno postigli gradonačelnik Draško Stanivuković i predstavnici Udruženja penzionera grada Banje Luke.

“Iako je prijedlog Grada bio da penzioneri sa najnižom penzijom dobiju 100 KM, a ostali da dobiju po 50 KM, dogovoreno je da se sredstva podijele na jednake dijelove i da svakom penzioneru bude isplaćeno po 60 KM”, poručio je gradonačelnik, istakavši da je Banjaluka jedina lokalna samouprava koja je pomogla penzionere na ovaj način.

Kako je kazao, ovo je maksimalan iznos koji Grad Banja Luka može u ovom trenutku obezbijediti, a uzimajući u obzir iznos budžeta, ovo je, prema riječima gradonačelnika, srazmjerno veća podrška penzionerima nego što je Vlada Republike Srpske isplatila u septembru.

“Iznos pomoći bio bi ekvivalentan onoj pomoći koju je isplaćivala Vlada RS, da su umjesto 100 KM penzionerima uplatili po 600 KM, srazmjerno njihovom budžetu”, rekao je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79