Penzionisani doktor mora platiti 1.200 KM: Brutalno napao ženu koja je pokušala zapaliti cigaretu

Banjalučki Osnovni sud je novčano sa 1.200 KM kaznio 83-godišnjeg Desimira Šućura iz Banje Luke, koji je na autobuskom stajalištu pretukao Sofiju B. koju je hvatao za vrat i šutirao jer je htjela da zapali cigaretu.

Prema presudi, on je osuđen za krivično djelo tjelesna povreda, a kaznu je dužan platiti u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude. Ukoliko ne plati izrečenu novčanu kaznu, sud će narediti njeno prinudno izvršenje, a ako novčana kazna ne bude naplaćena putem prinudnog izvršenja u roku od godinu, sud će donijeti odluku o zamjeni novčane kazne zatvorom i to na svakih 50 KM novčane kazne odredit će jedan dan zatvora.

Ovaj penzioner sa završenim medicinskim fakultetom je, inače, ranije osuđivan zbog krađa.

Šućur je, stoji u presudi, Sofiju B. napao 10. jula 2018. na autobuskom stajalištu u blizini jednog tržnog centra u Banjoj Luci kada je ona pokušala da zapali cigaretu.

Tada je prvo došlo do prepirke između njih dvoje tokom koje je Šućur ženu jednom rukom uhvatio za vrat, a drugom za lice, nakon čega ju je oborio na tlo. Sofija B. je tokom suđenja ispričala da su joj građani pritekli u pomoć, a da je optuženi utrčao u prvi autobus i otišao. Njene izjave potvrdio je i jedan od svjedoka koji je prisustvovao događaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79