Penzionisani generali i oficiri VRS-a koji žive u Srbiji dolaze u Sarajevo: “Napadnuta je RS i srpski narod”

Udruženje Čast otadžbine, zajedno sa udruženjima proisteklim iz “odbrambeno-otadžbinskog” rata, zatražit će održavanje protestnog skupa u Sarajevu, povodom podizanja optužnice protiv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića.

Iz ovog udruženja navode da je “napadnuta Republika Srpska i srpski narod”.

– Naša borba nije završena i danas moramo ponovo da formiramo front odbrane. Zajedno da stanemo na branik otadžbine i kažemo – “dalje nećete moći”. Naši današnji neprijatelji su podigli optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske koju su, po naredbi zapadnih centara moći, potpisali ovdašnji izdajnici – naveli su iz Udruženja Čast otadžbine.

Iz ovog udruženja kažu da preostaje samo jedan izbor – odbrana predstavnika institucija Republike Srpske. Zato su pozvali na okupljanje ispred zgrade Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine, koje nazivaju “ratnim mučilištem za Srbe”, da bi, kako kažu, svijetu poslali poruku da neće uspjeti.

– Ono što smo krvlju stvorili nećete nikakvim prevarama i optužnicama poništiti. Ukoliko nam sarajevska politička čaršija, naslonjena na Islamsku deklaraciju, ne odobri skup, neka bude sigurna da će srpski narod u skladu sa svojom slobodarskom tradicijom pokrenuti građansku neposlušnost prema svemu onome što predstavlja zajednicu BiH – naveli su iz Udruženja Čast otadžbine.

Udruženje Čast otadžbine, registrirano je na adresi Ljutice Bogdana 1a u elitnom dijelu Beograda, u zgradi Sportskog društva Crvena zvezda, a sebe predstavlja “ekskluzivnim zaštitnikom Republike Srpske”.

Ovo udruženje čine penzionisani generali i oficiri Vojske RS-a koji žive u Srbiji.

Član ovog udruženja je Rajko Kušić, zapovjednik Rogatičke brigade VRS-a koji se nalazi na potjernicama zbog počinjenih ratnih zločina u istočnoj Bosni.

Tu su još i penzionisani general-major Vojske Republike Srpske i ratni komandant Gatačke brigade Rodoljub Anđić, penzionisani general Dragan Josipović, Dušan Kozić, Jovan N. Šipovac, Mladen Vasiljević, Branislav Okuka, Saša Petković, Milanko Ujić i Mladen Bajagić…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79