Pet godina je od smrti Naneta i Aldina: Skočio u Miljacku kada je vidio da mu se prijatelj guši

Građani Sarajeva ostali su u šoku kada su 2017. godine ostali bez Irhana Foče – Naneta (24), mladića koji je nastradao pokušavajući spasiti život 28-godišnjeg Aldina Mulića.

Nane nije upao u Miljacku, on je u Miljacku ušao, trezveno, svjesno, sa ciljem da spasi prijatelja. Irhan nije mogao dopustiti da se pred njegovim očima čovjek utopi, a da ne pokuša da mu pomogne.

Danas je pet godina od navedenog događaja, a mi se ovim putem sjećamo heroja koji su dali svoj život da bi pokušali spasiti tuđi.

“Takav čovjek, kakav je Irhan bio, se rađa rijetko. To znaju svi njegovi poznanici, prijatelji, komšije i rodbina. Irhan nije mogao dopustiti da se pred njegovim očima čovjek utopi, a da ne pokuša da mu pomogne. On ne bi mogao živjeti s tim. On je to znao. Irhan je čovjek čije je ljudsko biće prožeto božanskim svojstvima. Heroj po definiciji. Među nama ga više nema, a bio je bolji od svih nas”, rekli su Nanetovi prijatelji.

Sarajlije se i danas sjećaju Aldina Mulića kao dobrog druga koji im je uvijek bio spreman pomoći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79