Pjanićevo gradilište usred Ferhadije: Kapidžić (SDA) pozvao inspekciju

Faruk Kapidžić, zastupnik SDA u Skupštini KS reagovao je i na postavljanje zimske bašte u Ulici Ferhadija. Bašta je postavljena u sklopu restorana proslavljenog bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

Kapidžić je istakao da su dvojac Mandić – Trapara odgovorni za postavljanje nelegalnog objekta u ulici Ferhadiji, odnosno njihove opštinske i kantonalne inspekcije.

– Ukoliko su izdali bilo kakvu dozvolu izuzev dozvolu za korištenje javne površine, utoliko su odgovorniji za izdavanje nelegalnih dozvola.

Federalna inspekcija je jutros obavještena da utvrdi da li se gradi bez dozvole ili sa nelegalnom dozvolom. U svakom slučaju obavezna je zatvoriti gradilište dok se ne ustanovi o čemu se radi. Ukoliko to ne uradi u što kraćem roku odgovornost preuzima ista. Iskustveno se zna da početak građevinskih radova u petak navečer i završetak u ponedeljak ujutro bez adekvatnih dozvola je nepoznanica u zemljama gdje je novopečeni vlasnik stekao slavu i zaradu.

Sumnjam da je neko glasao za ovakvu devastaciju grada i otimačinu javnih površina, izuzev onih privatnih lica koji ga devastiraju zbog lične dobiti. Izgleda da treba revolucija da se zaustavi evolucija neznanja i bezobrazluka, zaključio je Kapidžić koji je i član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79