Pješaci u Banjaluci prelaze preko nevidljivih zebri

Građani se žale da su pješački prelazi izblijedjeli i da je zbog toga ugrožena njihova sigurnost, a predsjednici mjesnih zajednica naglašavaju da je najpotrebnije obnoviti pješačke prelaze u blizini škola i vrtića.

Darko Milaković, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo 2, upozorava da je situacija na pješačkim prelazima u ovom naselju, ali i cijelom gradu, jako loša.

“Situacija na kolovozima i pješačkim prelazima je veoma loša. Građani najviše primjedaba imaju na, takoreći, nevidljive pješačke prelaze i neophodno je da se ovaj problem što prije riješi”, naglašava Milaković.

Da situacija nije ništa bolja ni u drugim naseljima, potvrdio je i Darko Sabljić, predsjednik Savjeta MZ Kočićev vijenac.

“Na nekim mjestima u naselju Kočićev vijenac pješački prelazi su skroz izblijedjeli. Potrebno je da se obnove, a pogotovo u blizini škola i vrtića”, rekao je Sabljić, ističući da su djeca među najugroženijima.

Obrenko Slavnić, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 1, kaže da je i ovom naselju potrebno obnoviti pješačke prelaze, jer su zebre, kao i ostala horizontalna signalizacija, izblijedjele.

“Veoma je važno da se što prije obnove pješačke prelazi, jer su izblijedjeli, a građani se žale da im je ugrožena bezbjednost”, kaže Slavnić.

Naime, kako navodi, situacija na kolovozu je veoma loša, a pješački prelazi nisu jedini problem sa kojima se građani susreću. Često im, kako kaže, problem prave i rupe na putu.

Nataša P. iz Obilićeva kaže da je većina zebri nevidljiva u tom naselju, te da nije ništa bolja situacija ni u drugim dijelovima grada.

“Vozači nekada brzo voze i ne primijete pješačke prelaze, pogotovo noću ili kada pada kiša, a građani su u tim situacijama često nađu u opasnosti”, kazao je Bojan M. iz Lazareva.

Iz Gradske uprave ranije su rekli da bi obilježavanje horizontalne putne signalizacije trebalo početi ovog mjeseca, ali su, usljed neusvajanja Prijedloga budžeta za 2021. godinu, od 1. aprila obustavljene sve transakcije grada, tako da je zaustavljeno i održavanje javnih puteva i putne signalizacije u nadležnosti grada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79