Plenković provocirao Milanovića: “Nisi u Novoj Bili?”

Plenković provocirao Milanovića: “Nisi u Novoj Bili?”


 

Poznato je da se predsjednik i premijer Hrvatske pretjerano i ne vole, zbog čega su njihovi susreti vrlo rijetki. No, večeras su imali priliku biti u društvu jedno drugog, a što nije prošlo bez provokacija.

U Zagrebu je održana svečana proslava 145. godišnjice Hrvatske vatrogasne jedinice, na kojoj su prisustvovali Zoran Milanović i Andrej Plenković. Njih dvojica se na početku svečanosti nisu pozdravili kako je to uobičajeno, ali jesu razmijenili nekoliko riječi, što su kamere i zabilježile.

Milanović brani Dodika a on podržao granatiranje Zagreba: “Zagreb treba tući!”

Naime, kada je na ceremoniju stigao predsjednik Hrvatske Milanović, Plenković je već bio tu. Prilikom rukovanja, dok je Milanović prolazio do svog mjesta, Plenković je stigao i da ga isprovocira pitanjem “Nisi u Novoj Biloj?”. Dobio je odgovor “Ne, i da sam išao, vratio bih se”, a Plenković je to poentirao kazavši “Pitanje je”.

Kako je to izgledalo možete pogledati na Dnevnik.hr.

Time je premijer Hrvatske aludirao na sva prethodna dešavanja, a koja se vežu za propalu posjetu Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini.

Milanović je u nedjelju trebalo da posjeti BiH, prilikom čega bi otišao u Novu Bilu na obilježavanje 28. godišnjice Bijelog puta za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu. Međutim, posjeta je otkazana jer navodno nisu bili ispunjeni sigurnosni razlozi.

S obzirom na to da nema dokaza o tome da je na bilo koji način Milanović ugrožen u BiH, uprkos njegovim neumjesnim izjavama o BiH i genocidu u Srebrenici, vrlo je realno i da je otkazivanje bilo političke prirode. Slično je radila i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je BiH javno označila kao “leglo ekstremizma”.

Milanović: Ne mogu se razdragano šetati Baščaršijom, ali preživjet ću bez toga

Ono što je Milanović u prethodnom periodu govorio i radio, Plenković je večeras vrlo spretno iskoristio da ga “bocne” i pokaže svoju netrepeljivost prema njemu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija