Pljačkaš pošte u Hrvatskoj ostao bez goriva, policija ga lišila slobode

Početkom prošle sedmice pljačkaš pošte odlučio je opljačkati HP poslovnicu u Bestovju, u Hrvatskoj i vezati ljepljivom trakom zaposlenicu i pobjeći u nepoznatom pravcu automobilom na koji je stavio lažne tablice.

On je uhapšen i ispitan u novozagrebačkom tužilaštvu.

Tereti se za razbojništvo i krivotvorenje isprava, a sudac istrage Kantonalnog suda u Velikoj Gorici mu je, na prijedlog tužioca, potom odredio jednomjesečni istražni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

A kriminalno djelo tog 39-godišnjeg lopova bio je 3. maja kada se nešto prije 9 sati Peugeotom 307 dovezao u blizinu odabrane novčarske mete u Bestovju na području Svete Nedelje.

Na automobilu su bile pričvršćene nepripadne registarske tablice kako bi zameo trag kada bude bježao s plijenom.

Zatim je otišao do pošte maskiran crnom medicinskom maskom, a na glavi je imao crnu kapu. Po ulasku u poslovnicu prišao je pultu na koji se naslonio rukama.

Službenici je pokazao plastični pištolj te joj naredio da mu iz sefa preda sav novac. U strahu za vlastiti život, misleći da je pištolj pravi, ona je lopova poslušala i dala mu 40.097 kuna (oko 10.405 KM). Zadovoljan ulovom, razbojnik je uposlenicu u uredu oblijepio ljepljivom trakom, tačnije zalijepio joj je usta i ruke uz tijelo i nakon toga je zaključao u uredu.

S plijenom je iz poslovnice pobjegao do automobila usput gubeći nešto novca te se udaljio s mjesta događaja. A nakon što mu je nedugo zatim automobil ostao bez goriva, na njemu je zamijenio lažne registarske pločice s pravima. Svi ti unaprijed proračunati potezi bili su uzaludni, jer ga je policija nedugo zatim ipak uspjela uhapsiti, piše Jutarnji.hr.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79