Pljušte sankcije u splitskoj policiji zbog propusta pri intervenciji

Pripadnici splitske policije bit će sankcionisani zbog propusta pri intervenciji u slučaju nasilničkog ponašanja jednog 37-godišnjaka.

Muškarac se automobilom zabijao u automobil troje mladih, te im uputio prijetnje opasne po život.

Policija je reagovala tek kada se video proširio društvenim mrežama.

Načelnik Druge policijske postaje Split premješten je na niže radno mjesto, a dvojicu policajaca koji su radili na slučaju čeka disciplinski postupak.

​U kratkom saopćenju splitske policije tvrde da su, u odnosu na kriminalističko istraživanje koje je provedeno nad 37-godišn​jakom vezano uz događaj od 10. februara ​ove godine na području Splita, prove​li analiz​u postupka​.

​”Zbog utvrđenih propusta protiv dvoje policijskih službenika Druge policijske postaje Split ​će biti inicirano pokretanje disciplinskih postupaka.”, započeli su u saopćenju iz policije.

“Također, načelnik Druge policijske postaje Split s današnjim danom premješten je na radno mjesto niže složenosti u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku​”, naveli su u policiji.

D​jevojku koja se nalazila za volanom Renault Clia zadarskih registarskih oznaka, te dvojicu mladića koji su s njom bili u vozilu je napao muškarac (37) koji je tražio da otvore vrata vozila.

Kada su to odbili počeo je lupati po automobilu uništavajući im obje strane vozila. Djevojka je pokušala pobjeći nasilnom muškarcu, ali nije uspjela daleko odmaći jer ju je sustigao svojim vozilom i zabijao se u njihovo. Cijeli događaj je snimljen iz automobila, a na snimci se čuju krikovi uplašenih mladih koji su se bojali za svoj život. Isto tako se čuje kako zovu policiju u pomoć po drugi put.

I za vrijeme razgovora sa dežurnim u policiji se nasilnik zabija u njih nakon čega se snimka prekida.

Troje mladih lakše je povrijeđeno, sve su prijavili policiji koja je ubrzo u Stobreču pronašla nasilnog 37- godišnjaka protiv kojega je podnijela kaznene prijave za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari te ga nakon kriminalističke obrade bez privođenja pustili na slobodu.

Tek nakon što su mediji objavili video snimku koja je šokirala javnost policija je utvrdila da je u postupanju splitske policije bilo propusta.

Zanimljivo kako je profesionalna hrvatska policija reagovala na propuste svojih kolega, dok u BiH, odnosno MUP-u TK, nema sankcija za nadležne kada njihov pripadnik iz službenog pištolja ubije nedužnog građanina.

Podsjetimo, policijski službenik MUP-a TK Elvis Ćustendil je pijan iz pištolja ispalio 16 hitaca u nedužnu Amru Kahrimanović. Njegovi nadređeni su prošli bez sankcija i još uvijek ne žele podnijeti ostavku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79