Počasni predsjednik Advokatske komore RS Jovan Čizmović ošamario advokaticu Melihu Filipović

Nezapamćen skandal odigrao se jučer u Banjoj Luci kada je Jovan Čizmović, počasni predsjednik Advokatske komore Republike Srpske, ošamario čuvenu banjalučku advokaticu Melihu Filipović, jednu od najstarijih pravnica u BiH.

Incident se odigrao na jednom zemljišnom uviđaju u Banjoj Luci. Kako saznaje “Avaz”, svemu je svjedočilo desetak ljudi, među kojima predstavnici suda, pravobranilaštva, geometri, zapisničar i drugi. Niko nije mogao vjerovati šta se zapravo dogodilo, s obzirom na to da je Čizmović kršan čovjek, oko dva metra visine, a Filipović 85-godišnja starica koja ne teži više od 50 kilograma.

– Da čovjek ne povjeruje da takvo nešto doživi u ovim godinama, i to od kolege. Ja sam ga, tokom uviđaja, upozoravala da ne može da razgovara s geometrom kako mu se prohtije, a on mi je uzvratio šamarčinom – rekla je Filipović za “Avaz”.

Ona navodi da se uspjela održati na nogama, ali da je na trenutak izgubila svijest.

– Imala sam osjećaj kao da mi je pola obraza otpalo s lica. Nisam mogla da dođem sebi i niti sam mogla da nastavim s radom. Još sam u šoku! To je za svaku osudu i budite uvjereni da ću tužiti gospodina Čizmovića – kaže Meliha Filipović, navodeći da je na stotine ljudi u nevjerici zvalo telefonom dajući joj podršku.

Pokušali smo stupiti kontakt s Jovanom Čizmovićem, ali na naše se pozive nije javljao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments