Počela izgradnja tribina na sportskoj dvorani u Mostaru

Nakon dugih 38 godina od početka gradnje sportske dvorane u Mostru, konačno je započela izgradnja tribina, pružajući nadu građanima da će ovaj važan infrastrukturni objekt napokon biti dovršen.

Direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru, Edin Prašo, izjavio je da će kostur dvorane biti jasno vidljiv već do ljeta. Radovi se izvode u saradnji s građevinskom kompanijom Hering iz Širokog Brijega.

“U toku je izrada konstrukcija do prve naredne ploče što uključuje sve tribine. Konstruktivni elementi bit će završeni u 90-postotnom postotku završetkom ovog ugovora, čiji je rok realizacije do juna naredne godine”, pojasnio je Prašo.

Nakon završetka ovih radova, slijedeći koraci uključuju postavljanje krovne konstrukcije, a kokurs za tu fazu trebao bi biti raspisan u februaru 2024. godine. Planirano je da svi radovi budu gotovi do juna iduće godine.

Tribine koje se trenutno grade u glavnoj dvorani će imati 4.136 sjedećih mjesta i 888 pokretnih teleskopskih mjesta, a vrijednost radova u ovoj fazi iznosi 3,1 milion KM. Ova sportska dvorana također će uključivati podzemne garaže s 550 parkirališnih mjesta, pridonoseći rješenju prometnih izazova u gradu. Projektom se planira stvaranje prostora za kulturne sadržaje i trga za ulazak u glavnu dvoranu, čime će ovaj objekt dobiti dodatnu funkcionalnost i pridonijeti kulturnom životu Mostara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79