Počelo okupljanje učesnika treće Povorke ponosa: Povorka kreće ispred Vječne vatre

LGBT zastave su “preokupirale” Sarajevo, zajedno sa snažnim sloganima, ispisanim na šarenim kartonima, a koji šalju poruke jednakosti, ljubavi i potrebe za većim razumijevanjem jedni drugih.

Ovogodišnji slogan povorke je #Porodično okupljanje stoga se očekuje da će mnogi pripadnici LGBT populacije prošetati sa svojim roditeljima danas.

Ovom povorkom želi se ponovo ukazati na neodgovarajući status LGBTIQ osoba u bosanskohercegovačkom društvu.

15:26 Učesnici su se počeli okupljati u 15 sati ispred Vječne vatre gdje pripremaju transparent. Nakon okupljanja, u 17 sati počet će se kretati ulicama Maršala Tita i Zmaja od Bosne do prostora između Zemaljskog i Historijskog muzeja. Povorku osigurava veliki broj policajaca.

Jedna od organizatorica Povorke ponosa u Sarajevu, Jasminka Mujić kazala je kako je sretna sretna i ponosna zbog svih organizatora, volontera i građana te da je priprema počela još od mjeseca januara.

“Ovom prilikom se zahvaljujemo svima onima koji će se pridružiti i biti dio nas,” kazala je Mujić.

Na ulicama Sarajeva uoči početka treće Bh. povorke ponosa atmosfera je izrazito pozitivna. Muzika uveseljava učesnike koji su već pristigli, a mnogi još pripremaju brojne transparente koje će ponijeti sa sobom u šetnju piše Klix

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79