Podignuta optužnica za aferu Potkivanje: Tužilaštvo izostavilo Milana Tegeltiju

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu u predmetu protiv Nermina Aleševića i Marka Pandže, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

– Optuženom Marku Pandži stavlja se na teret da je počinio krivočno djelo “Primanje dara i drugih oblika koristi”. Optuženom Nerminu Aleševiću stavlja se na teret da je počinio krivična djela “Davanje dara i drugih oblika koristi”, kao i -“Neovlašetno prisluškivanje i tonsko snimanje” u sticaju sa krivičnim djelom “Neovlašteno fotografiranje”, navodi se u saopćenju.

Prema navodima Tužilaštva BiH, ovaj predmet poznat u medijima pod nazivom “Potkivanje” izazvao je veliki interes javnosti, a formiran je nakon objave audio-video zapisa na internet portalima.

Nakon toga provedena je detaljna istraga te je saslušano više svjedoka, izvršeno niz vještačenja od različitih policijskih agencija i stručnih vještaka, te se pribavio 51 materijalni dokaz.

– U ovom predmetu osumnjičeni Nermin Alešević je tražio od glavnog tužioca da prema njemu ne preduzima krivično gonjenje (imunitet). Navedeni zahtjev je odbijen. Protiv navedene odluke Alešević je podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koja je odbačena, stoji u saopćenju.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79