Dušan Jovanović
Podignuta optužnicu protiv Dušana Jovanovića i Darka Dulovića

Podignuta optužnicu protiv Dušana Jovanovića i Darka Dulovića


Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Dušana Jovanovića i Darka Dulovića koji su u septembru lišeni slobode u Sarajevo Toweru.

Optužnicu je potvrdio Općinski sud Sarajevo.

Zajedno sa optužnicom, Tužilaštvo je podnijelo prijedlog za produženje pritvora Jovanoviću i Duloviću, o čemu će Sud naknadno odlučiti.

Optužnica je podignuta zbog krivičnog djela “Krivotvorenje isprave”.

Podsjetimo, Jovanović i Dulović se, prema pisanju srpskih medija, dovode u vezu sa Kavačkim klanom.

Jovanović i Dulović su tvrdili da su u Sarajevo došli kako bi se sklonili na određeno vrijeme od problema koje su imali u Srbiji.

Ime Dušana Jovanovića spomenuto je i tokom suđenja Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Svjedok Bojan Hrvatin je pred Specijalnim sudom u Beogradu izjavio da je Jovanović Giba na Krfu likvidirao Alana Kožara i Damira Hadžića, pripadnike škaljarskog klana.

Darku Duloviću se ranije sudilo za likvidaciju Siniše Milića, bliskog saradnika Luke Bojovića. Tokom postupka Dulović je bio u bjekstvu. Krajem decembra prošle godine Viši sud u Beogradu ga je oslobodio odgovornosti da je 19. juna 2018. na Autokomandi pomagao u likvidaciji pripadnika “škaljarskog klana” Siniše Milića Bosketa (45), prijatelja Luke Bojovića.

Prema optužnici, Dulović se teretio da je svoju “reno lagunu” pozajmio nepoznatom muškarcu koji je koristio taj auto u Bosketovoj likvidaciji. Isti automobil je hitmen koristio i kad je, uoči zločina, na novobeogradskom buvljaku kupio telefon kojim je potom daljinski aktiviran eksploziv postavljen pod Milićev džip.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija