Podnose se 52 prijate protiv KB Zenica! Tri doktora se najviše spominju za iznudu, korupciju i nesavjesno liječenje

Podnose se 52 prijate protiv KB Zenica! Tri doktora se najviše spominju za iznudu, korupciju i nesavjesno liječenje


Danas je u hotelu Holiday u Sarajevu održana press konferencija Udruženja Baby steps, a na kojem je javnost upoznata sa rezultatima njihovog rada.

Akcenat na press konferenciji je stavljen na važnim saznanjima o nastavku koruptivnih radnji u porodilištima u BiH, lošim uvjetima i nasilju prema porodiljama.

“Na osnovu iskustava koje su porodilje dijelile sa nama, a u kojima se nalaze imena i prezimena doktora i medicinskog osoblja koje se dovodi u vezu nehumanog, protivzakonitog, koruptivnog i neetičnog odnosa prema porodiljama, često sa vrlo bolnim i tragičnim ishodima napisali smo krivičnu prijavu koju ćemo predati u tužilaštvo, kako bi se provele istrage i odgovorni adekvatno sankcionisali”, naveli su iz Udruženja Baby steps.

Kako je rečeno, danas će biti podnijete 52 krivične prijave protiv Kantonalne bolnice Zenica.

“Stanje u bh. porodilištima je alarmantno, imena tri doktora pominju u 80% prijava”, rekla je Amila Tatarević iz Udruženja Baby steps.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija