Afera “Tunel”: Iz depoa u Podgorici nedostaje oružje iz pet predmeta

Predsjednik podgoričkog Višeg suda Boris Savić kazao je da je, nakon što je otkriven tunel u depou tog suda, utvrđeno da u pet tekućih predmeta nedostaje oružje. On je istakao da bi u tim predmetima advokati mogli da traže ponovna vještačenja i dodao da popis depoa nije završen.

Sudski savjet Crne Gore raspravljao je jučer o tunelu prokopanom ispod Višeg suda i eventualnoj odgovornosti čelnika te institucije Borisa Savića, piše portal RTCG.

Nedostaju dokazi u pet predmeta
Sjednica je zakazana na inicijativu ministra pravde Crne Gore Marka Kovača, a tim povodom saslušanju je prisustvovao i Savić.

Govoreći o slučaju “Tunel”, Savić je kazao da su do sada utvrdili da u pet predmeta nedostaju dokazi, a nakon što je otkriven tunel u depou Višeg suda.

– Prema sadašnjem stanju stvari, imamo pet tekućih predmeta u kojima nam nedostaje oružje. Mi trenutno radimo oko 450 predmeta, a u tih pet predmeta se može postaviti pitanje… Ja sam i ranije rekao da su ti predmeti već vještačeni, ali ne možemo isključiti mogućnost da stranke traže neko novo vještačenje – kazao je Savić.

Nije htio da kaže o kojim predmetima je riječ, ali kako dodaje, nije moguće reći da se radi o ciljanim predmetima koji se odnose na istu kriminalnu grupu.

Pregled depoa još nije završen
On je kazao da pregled depoa još nije završen.

– Za sada ne vidimo da još nešto nedostaje – kazao je Savić, te dodao kako ne može isključiti da još nešto nedostaje.

Odgovoran je, kaže, samo za to što je tunel pronađen i za to što kokain nije tamo gdje su možda počinioci mislili da jeste.

– Čini mi se, da budem ciničan, da bi bilo najbolje da nismo ni pronašli taj tunel, sad bismo bili mirni i ne bismo pričali o mojoj ostavci – kazao je Savić.

Savić je ponovio da se puška iz koje je ubijen Duško Jovanović, laptop Dok Kvona, kao i kokain nalaze na drugom mjestu i da nisu i ni u jednom mjestu bili ugroženi niti kompromitovani.

Prema saznanjima RTCG, unutar tunela nađeni su i meci tokom uviđaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79