Pogledajte kako izgleda tribina Red Armyja nakon što su im oteti transparenti

FK Velež Mostar u ovim momentima na stadionu Rođeni igra utakmicu protiv GOŠK-a iz Gabele, a zanimljivo, ovo je prva domaća utakmica nakon što su Ultrasi oteli transparente Red Armyju.

Sve oči navijačke javnosti u BiH uprte su u tribinu na kojoj navijaju najvatreniji navijači FK Velež.

Nakon što su prije nešto više od 15 dana Ultrasi upali u kuću jednog od vođa Red Armyja i uz prijetnje pištoljem od njega oteli preko 50 transparenata, javnost je najviše interesovalo današnje izdanje Red Armyja.

Red Armyjevci su na utakmici postavili dva transparenta, na jednom su poručili “Prestati nećemo nikada”, a na drugom “Mostar u srcu, Velež do groba”.

Kako je Crna Hronika već pisala, Red Army se kao navijačka grupa neće ugasiti, jer ne prihvataju način na koji su ostali bez “krpa”.

Podsjetimo, na gotovo sličan način su navijači Red Armyja oteli transparente od Ultrasa.

Prema navijačkom kodeksu, ukoliko grupa ostane bez udarnog transparenta dužna je da se ugasi. Postoji nekoliko tumačenja na koji način je “legalno” ostati bez transparenta, a ni Ultrasi ni Red Amryjevci nisu stava da će ugasiti grupu.

Navijači širom svijeta su osudili navijačke akcije ove dvije grupe, nazivajući ih sramotnom krađom.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79