Pogledajte kako Staša Košarac piše hvalospjeve o svom šefu Dodiku

Pogledajte kako Staša Košarac piše hvalospjeve o svom šefu Dodiku


Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Staša Košarac, ponovno je izrazio podršku predsjedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, hvaleći njegove politike koje su, prema njegovim riječima, prepoznate regionalno i globalno kao politike mira, stabilnosti i poštovanja prava.

Košarac je istakao da se Dodikove politike temelje na Ustavu i Daytonskom sporazumu, promičući unutrašnji dogovor između dva entiteta i tri konstitutivna naroda BiH, uz odbacivanje stranog intervencionizma.

U kontekstu današnjeg ročišta predsjedniku Dodiku, Košarac je izrazio nezadovoljstvo prema politikama koje dolaze iz bošnjačkog dijela Federacije BiH, optužujući ih za konstantne politike konflikta i nestabilnosti.

Prema njegovim riječima, bošnjački politički lideri neprestano provociraju ratne strahove, dok istovremeno optužuju Dodika i Republiku Srpsku za sve probleme.

Košarac je također kritikovao međunarodnu zajednicu i neustavne sudske procese protiv Dodika, tvrdeći da bošnjački zvaničnici podržavaju politički motivisan progon.

Oštro je osudio rezoluciju o Srebrenici, nametnute zakone i druge inicijative koje, po njegovom mišljenju, devastiraju dejtonsku strukturu BiH.

Na kraju, Košarac postavlja pitanje o mogućnostima suživota i partnerstva između Srpske i FBiH, sugerirajući da, ukoliko dogovor nije moguć, jedino preostaje “mirno razdruživanje.”

U svom izlaganju, Košarac je izrazio frustraciju zbog onoga što smatra licemerjem i manipulacijama koje dolaze iz Federacije BiH, ističući da Republika Srpska neće ostati u zemlji koju stranci pokušavaju pretvoriti u koloniju, ugrožavajući prava i identitet srpskog naroda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Staša Košarac (@stasa.kosarac)

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija