Pogledajte kako su migranti iz Tuzle čestitali Dan državnosti

Migranti koji duže vrijeme borave na platou kod Glavne autobusake stanice u Tuzli danas su na lijep način iskazali poštovanje građanima Tuzle, ali i ostalima.

Kao što je poznato, grupe migranata i izbjeglica svakodnevno dolaze u Tuzlu koja im predstavlja tranzitnu stanicu na putu do ulaska u zemlje Evropske unije.

S podignutim zastavicama naše zemlje i uz povike “Živjela Bosna” grupa migranata je čestitala građanima 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine te na takav način iskazala poštovanje, ali i zahvalnost na dosad iskazanoj pomoći koju im pružaju.

Na pomoć u ovom gradu jedino se mogu osloniti na humane građane, volontere i nekoliko nevladinih organizacija koji im obezbjeđuju hranu, tople napitke, odjeću, obuću i deke.

Prihvatni centar u Tuzli još uvijek nije formiran, iako najave za to postoje već nekoliko dana, prenosi Hayat.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79