Pogledajte trenutno stanje u “Ajdinovićima”: Centar ne radi, Uprava na vanrednom sastanku, 10 djece u bolnici, dvoje u teškom stanju

Nakon što je jutros na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a hospitalizirano desetero djece sa simptomima trovanja, a koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru “Ajdinovići” kod Olova, ekipa “Avaza” posjetila je ovaj centar.

Radnik na ulazu nam tvrdi da danas, a zbog slučaja koji im se dogodio, ne rade, iako je moguće vidjeti nekolicinu ljudi unutar samog centra. Kapija glavnog ulaza također je otvorena.

– Centar ne radi. Nema nikoga. Ima još nekoliko gostiju koji trebaju izaći i to je to. Ne radimo – rekao je on.

Ispred hotela za goste “Ajdinovići” prisutni su policijsko vozilo te službeni automobil Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Pokušali smo razgovarati i s ljudima iz Uprave Centra, međutim, tvrdi da su svi oni na vanrednom sastanku i razgovaraju o onome što se dogodilo.

Kontaktirao je i Amera Čulova, direktora prodaje i marketinga SRC-a “Ajdinovići”, međutim, on je, također, na sastanku i nije u prilici da nam da bilo kakvu izjavu.

Ispred Centra smo zatekli nekoliko gostiju, a koji nisu bili raspoloženi javno govoriti o onome što se jutros događalo. Svi oni zbunjeno su odgovarali na naše upite.

– Mi smo tu, ali ništa ne znamo. Nismo ništa vidjeli. Nama je lijepo – komentirali su gosti koje smo zatekli ispred glavnog ulaza.

Podsjetimo, oglasili su se i iz Klinike za infektivne bolesti KUCS-a, kazavši da je u ovoj ustanovi hospitalizirano desetero djece s povišenom temperaturom, proljevom i povraćanjem.

– Dvoje djece ima izraženu težu kliničku sliku, dok su ostala djeca sa srednje teškom kliničkom slikom. Djeca su zbrinuta adekvatnom terapijom i pod nadzorom su ljekara – saopćeno je iz KCUS-a.

Još se ne zna uzrok trovanja djece, međutim, sumnja se na salmonelu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments