Pojačan promet vozila u gradskim centrima i na graničnim prijelazima

U jutarnjim satima vozačima upozorenje na smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove. Frekvencija vozila pojačana je na putevima u BiH, posebno u gradskim centrima. Na svim dionicama, iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Naizmjenično, jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima Ključ – Lanište, Srebrenik – Orašje, Olovo – Kladanj, Stolac – Neum, Cazin – Srbljani, kao i radovi u Jajcu i Bileći.

Zbog radova na autoputu Podlugovi – Sarajevo sjever u dužini od tri km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments