Pojačane kontrole u RS-u zbog pogoršanja epidemiološke situacije: Sinoć izrečene kazne od 79.000 KM

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u RS-u, inspekcija je pojačala kontrole o poštovanju mjera, te su sinoć izrečene kazne u ukupnom iznosu od 79.000 КM.

Izvršeno je 457 kontrola u ugostiteljskim i trgovačkim objektima, od čega su u 66 slučajeva utvrđene nepravilnosti. Sa inspektorima, kontrole su vršili i pripadnici MUP-a RS-a u dijelu svojih nadležnosti.

– Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na propuste u organizaciji radnog prostora, kršenje radnog vremena, broj osoba koje mogu boraviti istovremeno u objektu i korištenje lične zaštitne opreme – istakli su danas iz Inspektorata RS-a.

Podsjećaju da su građani obavezni da u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku, da se pridržavaju fizičkog rastojanja od dva metra, kao i mjera o korištenju lične zaštitne opreme.

– Inspekcija i u narednom periodu nastavlja sa pojačanim kontrolama na terenu. Pojedinci koji svojim neodgovornim ponašanjem budu ugrožavali zdravlje stanovništva snosit će posljedice u skladu sa zakonom. Nepovoljna epidemiološka situacija i dalje nam nameće obavezu da se dosljedno pridržavamo svih propisanih mjera – podvukli su iz Inspektorata RS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79