Video koji “otkriva nove detalje” nestanka Mateja Periša nije autentičan

Kako se navodi u analizi Raskrinkavanja, zvuk na ovom snimku nije autentičan. Menadžer restorana Savanova Ljubomir Ilić potvrdio je da nadzorne kamere u vanjskom dijelu njihovog restorana ne snimaju zvuk. Portal Crna-Hronika izvinjava se čitateljima zbog ove greške.

Snimak objavljen na YouTube kanalu Nestali Matej Periš još jedan je u nizu neprovjerenih “tragova” u slučaju Peršinovog nestanka.

Viralni snimak nastao je u vanjskom dijelu restorana Savanova u Beogradu.

Inače, više od dvije sedmice intenzivno se traga za Matejem Perišem koji je u ranim jutarnjim satima posljednjeg dana u godini s ekipom odlučio da provede u Beogradu.

Ipak, kako je srbijanska policija objavila rekonstrukciju događaja i objasnila zbog čega su potragu isključivo vezali za rijeku Savu i obalni pojas rijeke, u zadnje vrijeme pokušava se otkriti razlog zbog kojeg je Matej u laganom trku išao baš prema restoranu “Savanova”.

Spuštanje niz stepenice kod tog restorana prikazuje se na snimci koja se i ranije pojavila na društvenim mrežama, ali u fokus je sad stavljen zvučni dio tog zapisa, prenosi dalmacijanews.hr. Na stranici “Nestali Matej Periš”, koja je otvorena na svim društvenim mrežama, a sve kako bi se rasvetlila sudbina Splićanina, napisali su kako se možda radi “o najvećem detalju koji je svima promakao” uz napomenu da se u devetoj sekundi videa pažnja obrati na uzvik nepoznate osobe koja viče: “Ajde sad, ustani!”

Ipak, kako je ustanovljeno, ova kamera u restoranu ne snima zvuk, te je ustanovljeno kako je isti lažan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79