Pojedini u Sarajevu negoduju zbog prijevoza učenika medrese trolejbusima, oglasili se iz GRAS-a

Pojedini građani su nezadovoljni zbog toga što postoji prijevoz učenika sarajevske Gazi Husrev-begove medrese trolejbusima preduzeća GRAS, smatrajući da je to na štetu drugih korisnika usluga ovog preduzeća. O ovome se očitovao GRAS-ov direktor Senad Mujagić.

Nezadovoljstvo je izraženo i na društvenim mrežama – tvrdi se da se đaci prevoze s dva nova trolejbusa, a da zbog toga nema dovoljno vozila za ostale putnike, posebno onda kada se desi da je neko od vozila u kvaru.

Mujagić nam je potvrdio da GRAS ima ugovor sa spomenutom školskom ustanovom, koji važi do kraja školske godine. Ukazao je na to da je prvobitno planirano da se učenici prevoze autobusima, ali da je kasnije odlučeno da se prevoze trolejbusima.

Konstatovao je da ova usluga za medresu, vrijedna više od 50.000 KM, predstavlja značajan izvor prihoda za GRAS. Smatra da je problem u tome što preduzeće nema dovoljno vozača, a dok se povećava broj novih trolejbusa. Isporučeno su 22 od 35 novih trolejbusa.

Kako je istakao, sve je više vozača koji se penzionišu, dok je veliki broj onih koji odlaze raditi u inostranstvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79