Pokrenuta akcija pomoći porodici nasradale djevojke Nermine iz Sarajeva

Nezapamćeni femicid dogodio je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Sarajevom se i dalje priča o ubistvu 38-godišnje Nermine Krajine (Ravlić) koju je suprug Goran sa majkom Ledžbibom ubio.

Sutra je posljednji ispraćaj djevojci koja je voljela Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu i život. Dolazi iz skromne radničke porodice. Iza Nermine ostao je samo njen brat Nermin koji čuva ovce kako bi prehranio sebe i svoju porodicu.

Aktivisti AntiDayton pokreta organizuju akciju prikupljanja 2.500 KM za troškove Nerminine dženaze koja će se obaviti sutra ispred Centralne džamije u Sokolović Koloniji a ukop će se obaviti na mezarju Kovači u Hrasnici.

Akciju prikupljanja ali i plaćanja troškova sahrane prikupljat će pokret AntiDayton čija je članica bila nastradala Nermina Krajina (Ravlić). Ukoliko želite učestvovati u ovoj akciji javite se Nihadu na Instagram.

Uznemirujući detalji: “Kupili sjekiru, pilu, set noževa, kutije, rukavice, odijela, maske, selotejp trake, vreće za smeće”

Poštovani prijatelji, istomišljenici, patriote,

Danas je sve odrađeno što je potrebno da se Nermina sutra ukopa kao insan i isprati kao žrtva nekoliko zločinaca koji su je patili danima dok je nisu ubili.

Zamolio sam vas da budete u pripravnosti oko troškova onoliko koliko budete u mogućnosti.

Svi troškovi, Jedilera, Islamske Zajednice, džemata, ukopa itd iznose 1960, KM. Trošak je inače trebao biti i preko 2500, KM čak. Ali eto nekih detalja su nas oslobodili.

Molim vas da se svi uključimo u ovo i da olakšamo Nerminimom bratu ovu tragediju, jer i sam nije baš u nekon poziciji za ovaj trošak.

Upišite se u ovaj hajr i da vam Allah vrati na najbolji mogući način.

Javite se u porukama oko informacija za uplatu, NEMOJTE SLATI NA PAYPALL, trenutno je blokiran nažalost, ali u inbox ćete dobiti upute, ili ostavite komentar da učestvujete i ja ću vam se javiti!

Selamim vas i volim…❤️

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nihad Aličković (@nihad_alickovic)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79