Pokrenuta istraga protiv načelnika Gruda zbog sumnjive prodaje općinskog zemljišta

Pokrenuta istraga protiv načelnika Gruda zbog sumnjive prodaje općinskog zemljišta


Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu pokrenulo je istragu protiv načelnika Gruda, Ljube Grizelja, zbog sumnje u nepravilnosti u vezi s prodajom općinskog zemljišta. Prijava je podnesena prije više od deset dana, a Grizelj tvrdi da nije upoznat s prijavom.

Načelnik Grizelj izjavio je za Bljesak.info da ne zna o kojoj se zemlji radi i da nije obaviješten o prijavi. Naglasio je da je tokom svojih 13 godina načelničkog mandata bilo mnogo poslovnih transakcija u poslovnoj zoni.

Grizelj tvrdi da su sve transakcije provedene sukladno važećim propisima, putem javnih tenera i uz odobrenje vještaka.

Osim političkih stranaka poput SDP-a, koje su izrazile nezadovoljstvo, Grizelj tvrdi da nije bilo drugih pritužbi na prodaju zemljišta.

Saznaje se da prijava uključuje prodaju zemljišta površine od oko 330.000 četvornih metara 2021. godine po cijeni od 2 KM, dok se tvrdi da je na istom lokalitetu zemljište prodavano i kupovano po cijeni višoj od 7 KM.

Ova prijava slijedi nedavne optužnice protiv gradonačelnika Čapljine Simljana Vidića zbog sumnjive prodaje gradskog zemljišta, pokrenute nakon Transparency Internationala koji je ukazao na nepravilnosti vezane uz gradsko zemljište u Čapljini.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija