Pokrenuta peticija da se Batko pusti iz pritvora

Zaposleni u Radio Otvorena mreža i u Otvorenoj mreži pokrenuli su peticiju da Almir Čehajić Batko bude pušten iz pritvora i da sa slobode učestvuje u istražnom postupku te da se brani sa slobode.

“Humanista, radijski i televizijski voditelj, humorista, glumac, virtualni političar, osnivač i predsjednik nevladine organizacije Otvorena mreža, Almir Čehajić Batko, uspijeva ono što ne znaju i ne mogu mnogi političari i narodne vođe. Jedan je od rijetkih koji gleda ljude kao ljude, i koji može pokrenuti armiju ljudi i okupiti hiljade Bosanaca i Hercegovaca bez obzira na naciju i vjeru. Kroz radijsku i televizijsku emisiju “Udri muški” pokrenuo je mnoge projekte za teško oboljele, koji su sada živi i zdravi! OTVORENA MREŽA je spasila na stotine života teško oboljelih Bosanaca i Hercegovaca. Naš uspjeh su ŽIVI ljudi! Molimo sve one koji nas podržavaju da potpišete ovu peticiju. Link za peticiju u tekstu.-navode u saopćenju.

– Dakle, ne tvrdimo da nije kriv ili bilo šta drugo, samo da ga puste jer evo ko se sve ove godine brani sa slobode. Ako mogu policijski inspektori osumnjičeni za primanje 20.000 KM mita osumnjičeni za dilanje droge, osumnjičeni da je maloljetnika izbo nožem, petorica osumnjičenih za namještanje utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH, osumnjičeni da je organizator pokušaja ubistva, učesnici u tuči nakon koje je preminuo jedan učesnik, vijećnik Općine Novi Grad osumnjičen za primanja mita, deportovani iz Sirije, savjetnik premijera Unsko-sanskog kantona, osumnjičeni za seksualno zlostavljanje i obljubu trinaestogodišnje djevojčice, osumnjičen za prevaru četiri lica iz Banje Luke i druga krivična djela… može i Batko! – navode u saopćenju.

Link za peticiju u tekstu.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79