Pokret za državu i SNSD se dogovorili!?

Prema navodima banjalučkih medija, pao je dogovor između SNSD-a i Pokreta za državu. Kako navodi Srpskainfo, Pokret za državu neće podržati kandidata opozicije iz RS za Dom naroda BiH, čime će omogućiti SNSD-u da ima četiri delegata, a zauzvrat će dobiti fotelje u Vladi i parlamentu RS.

Kako saznaje Srpskainfo, dogovor je ovo koji su još prije desetak dana postigli predstavnici Pokreta za državu sa liderom SNSD, Miloradom Dodikom.

Prema tom dogovoru PZD bi trebao dobiti mjesto potpredsjednika u parlamentu RS iz reda bošnjačkog naroda i ministarsku fotelju u Vladi RS.

Njihov izvor ističe da bi mjesto jednog od potpredsjednika NSRS trebao da dobije Mirsad Duratović iz PZD-a, dok bi Sevlid Hurtić trebao da dobije fotelju ministra trgovine i turizma u Vladi RS. Zauzvrat PZD neće podržati kandidata opozicije prilikom izbora srpskih delegata u Dom naroda BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79