Pokušao da otruje bivšu ženu i šestogodišnju kćerku krofnama

Velika kilometraža nije problem. Moderni motori koji mogu podnijeti i do 500.000 kilometaraOsumnjičeni je istražiteljima rekao da je supstanca koja je izazvala trovanje lijek namijenjen za njegovu ličnu upotrebu

Tridesetdvogodišnji slovenački državljanin iz Celja suočava se s optužbama za pokušaj trovanja krofnama svoje bivše partnerke i njihove šestogodišnje kćerke, kao i za prijetnje upućene njima, za šta mu prijeti i više od 15 godina zatvora, izvijestili su danas novine Dnevnik i Večer.

On je u pritvoru od 7. oktobra, a pritvor je produžen do 6. januara zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, prenosi STA.

Kako prenose Dnevnik i Večer, 32-godišnjaku se na teret stavljaju dva pokušaja ubistva na zloban i podmukao način, za šta mu prijeti najmanje 15 godina zatvora.

Takođe mu prijeti novčana kazna ili kazna do šest mjeseci zatvora zbog prijetnji.

Policija je saopštila da je muškarac već ranije u njihovoj evidenciji zbog nasilnih krivičnih djela, uključujući pokušaj ubistva, pa je određena policijska zaštita za dvije žrtve sve dok 32-godišnjak nije odveden u pritvor.

Osumnjičeni je istražiteljima rekao da je supstanca koja je izazvala trovanje lijek namijenjen za njegovu ličnu upotrebu.

Slovenija je prošle godine zabilježila značajan porast broja ubistava i pokušaja ubistava, čiji se broj više nego udvostručio sa 22 u 2019. na 49 u 2020. godini, navodi agencija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79