Policajac Esad Hodžić “savjetovao” sugrađanina da uvakufi kuću. Načelnik PU Jajce ga pretukao!?

Prošle sedmice u Jajcu se dogodio napada u prostorijama Policijske uprave Jajce kada je načelnik PU Bare Pršlja teško pretukao službenika Odsjeka za administrativne poslove MUP-a SBK za općine, Jajce i Dobretići, Esada Hodžića.

Svoju stranu priče ispričao je za Saff Esad Hodžić.

“Ja sam službenik u Odsjeku za administrativne poslove za općine Jajce i Dobretići MUP-a SBK, ali je moj ured smješten u Policijskoj upravi Jajce. U prošli petak pozvao me načelnik Bare Pršlja da odmah dođem kod njega u kancelariju. Nakon što sam obavio započete poslove otišao sam do načelnika Pršlje. Tu sam zatekao jednog svog poznanika iz Jajca. Načelnik Pršlja me informisao da spomenuti gospodin želi podnijeti prijavu protiv mene, a pod optužbom da sam vršio pritisak na njega da uvakufi svoju kuću u Islamsku zajednicu.

Ja sam na te optužbe rekao da poznajem gospodina i da sam mu pomagao u rješavanju njegovih imovinskih problema koje je imao sa vlastitom porodicom. Rekao sam da sam mu savjetovao, ne vršio pritisak, već savjetovao da uvakufi svoju kuću, želeći time da taj čovjek učini dobro djelo od kojeg će imati koristi i nakon smrti aBd. To sam mu savjetovao obzirom da se spomenuti gospodin izjasnio da ne želi ostaviti svoju kuću svojim potomcima”, govori Hodžić.

Kaže da je nakon toga zatražio da ga prijavi kako se ne bi dalje raspravljali.

“Šokiran zbog optužbi kratko sam rekao načelniku da nema potrebe za daljim razgovorom i da oni pokrenu proces pa ćemo vidjeti. Pri izlasku iz kancelarije obratio sam se gospodinu koji me optuživao riječima ‘vjeruješ li ti bolan u Boga, kako se ne bojiš Allaha takve optužbe praviti na mene’. Kada sam spomenuo Allaha načelnik Bare Pršlja je skočio na mene, počeo psovati Boga, pita me ‘kakvog Boga Allaha’. Ja sam mu odgovorio ‘Boga jednog jedinog i tvog i mog gospodara’. On je skočio i udario me šakom u predjelu lica, nakon toga me počeo udarati nogama. Nastavio je sa udarcima dok nisam izašao iz kancelarije. I na hodniku me udario par puta nakon čega mi je zavrnuo ruku i sveo sprat niže kod dežurnog policajca od kojeg je tražio da me pritvori”, kaže nam Esad Hodžić.

Hodžić se nakon ovog napada odmah u sjedište MUP-a SBK u Travnik gdje je prijavio da je fizički napadnut od načelnika Bare Pršlje. Po povratku u Jajce odnio je prijavu, a već, navečer istog dana, unutarnja kontrola MUP-a SBK je pokrenula istragu o spomenutim napadu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79