Policajac iz Gračanice osumnjičen za primanje nagrade u slučaju ‘Rudnik soli’

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu jutros su započeli pretrese na jednoj lokaciji na području Gračanice, u okviru akcije “Rudnik”, potvrđeno je za N1 iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

SIPA vrši pretres pretres porodične kuće i vozila u Gračanici.

“Radi se o nastavku istražnih radnji u predmetu ‘Rudnik soli Tuzla’. Otvorena je istraga protiv E. B. policijskog službenika PU Gračanica, koji je osumnjičen za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, odnosno da je koristio svoj službeni položaj, u cilju da pogoduje firmi ‘Mining and drilling’ iz Gračanice ”, kazao Admir Arnautović, pr  Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

E.B. je zadržan u prostorijama SIPA-e i njega će ispitati postupajući tižitelj nakon čega će se Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona odrediti o prijedlogu  mjera i drugih radnji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79