Policajac ukrao 19 pištolja iz Policijske stanice i prodao ih za 2.300 KM

Optužnicu protiv njega, nakon sprovedene istrage, podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, koje ga tereti za zloupotrebu položaja, za šta je zaprijećena zatvorska kazna

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv Aleksandra Tošića (48) iz te opštine, koja ga tereti da je, radeći kao policajac u lokalnoj policijskoj stanici, iz njenog depozita ukrao 19 pištolja, a zatim ih prodao tako što je njih ostavio pored puta te preuzeo kovertu s novcem.

Optužnicu protiv njega, nakon sprovedene istrage, podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, koje ga tereti za zloupotrebu položaja, za šta je zaprijećena zatvorska kazna.

“Službeno ili odgovorno lice koje iskorištavanjem službenog položaja ili ovlaštenja pribavi sebi ili drugom neku korist, drugom nanese štetu ili teže povrijedi prava drugog biće kažnjeno zatvorom od jedne do pet godina”, navodi se u Krivičnom zakoniku RS.

Kako je potvrđeno Nezavisnim novinama, optužnicom se Tošiću stavlja na teret da je u oktobru 2021. godine, u svojstvu policijskog službenika u PS Sokolac, raspoređenog na mjestu vođe sektora, prekoračio granice svog službenog položaja tako što je neovlašteno ušao u kancelariju kolege Đ.K., koji je u tom periodu obavljao poslove depozitara, odnosno bio zadužen za vođenje depozita.

“Tereti se da je došao do polomljenog ključa ulaznih vrata depozita, u namjeri da iz depozita ukrade deponovane predmete radi njihove prodaje, na šta nije imao pravo jer je pristup prostorijama depozita dozvoljen depozitaru”, navodi se u optužnici.

Toga je, dodaje se, bio i svjestan jer je do avgusta 2021. godine i sam bio raspoređen kao depozitar.

“Tereti se da je potom otključao prostoriju depozita i ukrao 19 pištolja koji su bili zapakovani u papirne kese, na način da je s pakovanja skinuo naredbe za deponovanje, a pištolje stavio u kartonsku kutiju koju je po dogovoru s poznanikom odnio i ostavio na lokalitet zvani Devet stražara u blizini magistralnog puta Rogatica – Ustiprača, a preuzeo unaprijed pripremljenu kovertu s 2.300 KM na ime otkupa ovih pištolja”, navodi se u optužnici.

Podsjetimo, kako je ranije saopšteno, rješenjem načelnika PU Istočno Sarajevo, on je suspendovan do okončanja krivičnog i disciplinskog postupka. Kako nam je potvrđeno, u toku je unutrašnji postupak protiv Tošića.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79