Policija moli građane da ako primjete dvostrukog ubicu pozovu 033/449-250 i prijave

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona uporno tragaju za Turčinom Caner (Fuat) Taylanom koji se sumnjiči za dvostruku likvidaciju, a kombi kojim je pobjegao pronađen je u mjestu Grablje kod Busovače jutros.

Policija poziva građane da ako primjete osumnjičenog pozovu broj 122 ili na broj 032/449-250, odnosno Operativni centar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

U istragu se uključila i policija Srednjobosanskog kantona, a istražitelji pretpostavljaju da je osumnjičeni imao pomagača koji je vozilom došao po njega te su skupa nastavili bjekstvo.

Kako je naš portal ranije objavio, Turčin je, navodno, viđen na obližnjoj benzinskoj pumpi i na sebi je imao crvenu kapu.

Jake policijske snage

Sve raspoložive policijske snage MUP-a SBK, kao i Specijalna jedinica, pretražuju širi lokalitet ovog područja.

Podsjećamo da je osumnjičeni najprije je ubio Ramiza Odobašića, čije je tijelo pronađeno u grmlju, a potom i Arslana Mujića, Zeničane koji su bili trgovci devizama.

Caner (Fuat) Taylan nazvao je Arslanovog brata, koji je, također, trgovac devizama, da mu zamijeni 55.000 eura. Međutim, on je poslao Arslana, koji je nazvao i Ramiza Odobašića jer nije sam imao toliki iznos novca. Kada su tamo došli, uslijedio je horor.

Poznavao žrtve

Posebno je šokantno da su ubijeni poznavali osumnjičenog ubicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu u pijacu. Ranije je, također, mijenjao novac kod uličnih devizera, međutim, niko nije mogao ni naslutiti da bi mogao isplanirati nešto ovakvo i počiniti dvostruko ubistvo.

Inače, ovo nije prvi put da su zenički devizeri napadnuti. Naime, ubijeni Odobašić prije nekoliko godina napadnut je dok je išao kući. Napadnut je u Travničkoj ulici, na stepenicama kod škole. Tada je, također, pretučen i oteta mu je određena količina novca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79