Policija na kosovu još nije pronašla maskiranu osobu koja je likvidirala djecu u autobusu

Generalni direktor kosovske policije Samedin Mehmeti izjavio je da postoje dva ili tri traga sumnje koje policija istražuje u vezi s oružanim napadom na autobus s učenicima kod Glođana u općini Dečane.

Mehmeti je medijima rekao da je još uvijek rano imati osumnjičene u ovom slučaju.

“Istrage su u najvećem mogućem intenzitetu. Sve relevantne jedinice ovdje vrše uviđaje. Postoje dva ili tri traga sumnje. Ne možemo davati detalje jer su tragovi na kojima radimo u ranoj fazi. Idemo u dva-tri pravca. Imamo sumnje po određenoj osnovi, ali je prerano reći da imamo sumnjivu osobu”, rekao je Mehmeti.

Maskirana osoba je sinoć pucala na autobus, ubivši na licu mjesta vozača, dok su dva učenika kasnije izdahnula od posljedica zadobijenih rana. Ubica je navodno koristio kalašnjikov.

Treći povrijeđeni učenik je operisan u bolnici u Peći. Ljekari su iz njegovog tijela izvadili metak i saopćili da mu život nije u opasnosti.

Policija je objavila da je tragajući za ubicom izvršila nekoliko racija, ali bez uspjeha.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79