Policija na nogama: Stigla anonimna prijetnja da se u OŠ “Maršal Tito” sprema masakr

Ulcinjsku policiju jučer je podigla na noge anonimna prijetnja da se u Osnovnoj školi “Maršal Tito” sprema masakr.

Prema saznanjima “Vijesti”, Europol je obavijestio kolege iz Crne Gore da je prijetnja objavljena na Internetu.

Interpol poslao informaciju

Prema nezvaničnim informacija, međunarodne bezbjednosne službe jučer nisu imale podatke o identitetu osoba koja je objavila prijetnje, a načelnik ulcinjske policije Arben Tagani kazao je da slučaj provjeravaju i da sve drže “pod kontrolom”.

S obzirom na to da je bio neradni dan za đake, u školi je jučer bilo svega nekoliko zaposlenih koji su napustili zgradu nakon što ih je policija obavijestila o prijetnji.

Direktorica škole Medina Čoba posredstvom interne Vajber grupe je obavijestila kolege da je Interpol poslao informaciju o tome da neko priprema masakr.

– Da će neko ući sa vatrenim oružjem, napraviti masakr nad djecom, itd… Komandiri iz policije Bara i Ulcinja bili su tu do sada, provjerili smo sve, patrole kruže… – napisala je Čoba.

Ona je pozvala na opreznost i da se policiji odmah prijave sva eventualno sumnjiva i nepoznata lica.

Nema mjesta panici

Tagani je istakao da nema mjesta panici.

– Naravno, povjeravamo sve i držimo sve pod kontrolom. Veoma je važno da ljudi ne paniče i da znaju da mi dobro i profesionalno radimo – kazao je on “Vijestima”.

Prema nezvaničnim saznanjima, prijetnje su stigle sa Google naloga “Adolf Hitler” na jedan blog servis, na kojem se navodno okupljaju neonacisti koji su pozvani da u ulcinjskoj školi izvrše masovna ubistva iz vatrenog oružja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79