Policija objavila detalja o hapšenju vozača koji je udario maloljetnicu na Ilidži

Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo identificirali su i lišili slobode vozača koji je sinoć oko 19:20 sati na Butmirskoj cesti na Ilidži u Sarajevu udario pješakinju.

Iz MUP-a KS su naveli da je vozač Alfe Romeo (M. T.) koji je rođen 1983 godine, udario maloljetnu L. G. koja je rođena 2003. godine i nakon toga pobjegao.

“Nakon saobraćajne nezgode, vozač M.T. nije ukazao pomoć mldb. L.G. povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi, već se vozilom udaljio sa lica mjesta. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, nakon detaljnih ljekarskih pretraga, utvrđeno je da je lakše tjelesne povrede zadobila pješakinja mldb. L.G., a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, nakon čega je otpuštena na kućno liječenje”, navodi se u policijskom izvještaju.

Policija je pronašla vozila parkirano u ulici Hasana Sućeske na području općine Novi Grad.

“18. oktobra u 7 sati, M. T. je lišen slobode, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 377-Neukazivanje pomoći osobi povrijđenoj u saobraćajnoj nesreći i člana 332-Ugrožavanje javnog prometa. Isti je predat u prostorije Jedinsce za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS”, piše u izvještaju sarajevske policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79