Policija pozvala građane Bijeljine da ne nose tamne jakne i kape

S obzirom na to da je zimski period karakterističan po većem broju saobraćajnih nesreća s pješacima i biciklistima, iz bijeljinske policije savjetuju pješacima da “budu vidljivi u uvjetima smanjene vidljivosti te da nose svjetlodbojne prsluke”.

Vidljivost je naročito smanjena u popodnevnim satima, nakon 16 sati. Najveći broj saobraćajnih nesreća, u kojima su učestvovale ove kategorije, izazvan je zbog nepropisnog kretanja pješaka, kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola, kao i kretanja pješaka kolovozom van naseljenih mjesta, bez svjetlodbojnog prsluka, navodi se u policijskom apelu i ističe da svjetloodbojni prsluci mogu pomoći da pješaci na vrijeme budu uočeni od vozača.

– U zimskom periodu veći broj ljudi nosi tamnu odjeću, jakne i kapute, što umnogome otežava njihovu vidljivost, posebno u neosvijetljenim ulicama i naseljima. Zbog toga apeliramo na građane da u nenaseljinim područjima koriste lijevu ivicu puta, da kolovoz isključivo prelaze na obilježenim pješačkim prijelazima i da se ne kreću kolovozom ukoliko su pod dejstvom alkohola – navodi se u policijskom apelu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79