Policija privela tri dilera iz Konjica: Od ranije poznati javnosti po svojim djelima

 

Policijski službenici FUP-a danas su uhapsili tri osobe iz Konjica zbog posjedovanja veća količina bijele praškaste materije i zeljaste materije koje svojim izgledom asociraju na opojne droge Amfetamin i Cannabis, sredstva za pakovanje i vage za precizno vaganje.

Ove mjere i radnje su poduzete s ciljem sprečavanja neovlaštenog prometa opojnih droga pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Područnog tužilaštva Konjic. Akcija je vezana za dokumentovanje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije BiH.

“U sklopu navedenih aktivnosti provedena je operativna akcije “Plaža”, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršeni su pretresi osoba, putničkog motornog vozila i kuće na području Grada Konjica, te su tom prilikom uhapšene osobe inicijala M.Ć. (1994), A.A. (1994) i M.K. (1993) svi iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađena veća količina bijele praškaste materije i zeljaste materije koje svojim izgledom asociraju na opojne droge Amfetamin i Cannabis, sredstva za pakovanje i vage za precizno vaganje”, saopštio je FUP.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog Kantona, područja grada Konjica tokom 2023. godine, neovlašteno nabavli i posjedovali opojnu drogu Amfetamin i Cannabis koju su u kućama koje koriste i gdje borave, pripremali i pakovali radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima.

Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Predmetne osobe će biti kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tužilaštvo Konjic.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

BONUS VIDEO

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79