Policija pronašlo nesavjesnog vozača koji je preticao preko pune linije kod Hadžića

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo identificirala je nesavjesnog vozača koji je 3. maja na području Hadžića preticao vozilo preko pune linije, dok mu je u susret dolazilo auto iz suprotnog smjera te tako ugrozio učesnike u saobraćaju.

Video nesavjesne vožnje i kršenja propisa na bh. cestama objavili smo u ponedjeljak, a glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić danas nam je potvrdio da su identificirali nesavjesnog vozača.

“Vozač je identificiran i prekršajno sankcionisan u skladu sa zakonom. Radi se o B. A. (1999.) iz Hadžića”, kazao je Hadžiabdić, apelirajuć na vozače i sve druge učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa i tako daju doprinos sigurnijem odvijanju saobraćaja.

Policija Kantona Sarajevo svakodnevno poduzima preventivne, ali i represivne mjere prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja na putevima i ulicama u Kantonu Sarajevo.

“Tokom aprila ove godine zbog kršenja propisa iz oblasti sigurnosti saobraćaja na putevima izdato je 12.632 prekršajna naloga i podneseno 246 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom. Također, 85 prekršajnih naloga je uručeno pješacima zbog počinjenih prekršaja”, dodao je za Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79