Policija sumnja da je 35-godišnjak namjerno zapalio džamiju u Gradačcu

Foto: Miralem Topalović/Dževad Pašalić/Radio Gradačac

Zbog jučerašnjeg požara u džamiji Husejinija u Gradačcu slobode je lišena jedna osoba.

Kako je Crna Hronika pisala, on je lišen slobode zbog podmetanja požara u džamiji.

(VIDEO) Uhapšen mladić koji je zapalio džamiju u Gradačcu

Sve se desilo poslije podne namaza.

Iz Uprave policije MUP-a TK su se oglasili saopštenjem.

“Danas, 20.11.2023.godine završen je uviđaj koji su pod nadzorom kantonalnog tužioca izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a, uz prisustvo inspektora Inspektorata za zaštitu od požara MUP TK-a, a u vezi događaja – izbijanja požara u džamiji “Husejnija” koji se dogodio 19.11.2023.godine, a kojom prilikom je pričinjena veća materijalna šteta.

S tim u vezi, zajedničkim operativnim radom policijskih službenika (Sektora krim. policije i PU Gradačac) na rasvjetljavanju navedenog događaja, utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je A.S., rođen 1988.godine iz Gradačca počinio krivično djelo Paljevina iz člana 301. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, iz kojih razloga je po nalogu postupajućeg kantonalnog tužioca istom oduzeta sloboda.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, A.S. će u zakonski predviđenom roku, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio predmetno krivično djelo.

Pogledajte fotografije unutrašnjosti džamije Husejnije nakon današnjeg požara

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79