Policija u Gradačcu legitimisala na okupljanju zbog femicida: Pitali građane gdje su bili kada se sve događalo

Društvenim mrežama tokom vikenda proširio se poziv ženama u BiH na simboličnu akciju. Izlaskom na ulice žele poručiti, dodaje se, da ako žene stanu staje sve

Neformalna grupa građana i građanki okupila se danas u Gradačcu kako bi dale podršku inicijativi Ujedinjenih žena Bosne i Hercegovine koje pozivaju na odgovornost nadležne koji su odgovorni za sigurnost.

Društvenim mrežama tokom vikenda proširio se poziv ženama u BiH na simboličnu akciju. Izlaskom na ulice žele poručiti, dodaje se, da ako žene stanu staje sve.

Kako se navodi u pozivu na okupljanje, sistem je zakazao na svim nivoima vlasti, a povod je stravični zločin u kojem je Nermin Sulejmanović ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i dvojicu sugrađana te još troje ranio.

Građanke i građani su se okupili oko 16 sati, a došla je i policija.

“Na današnjem 15-minutnom okupljanju nam se pridružila i policija u svrhu zapisivanja svih prisutnih. Na pitanje okupljenih: “Gdje ste bili kad je Nizami pomoć trebala, a sad ste došli u roku od nekoliko minuta?” Odgovor koji su građani dobili bio je: “A gdje ste vi bili kad se to događalo?”, navodi Radio Gradačac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79