Policija uhapsila dva dilera iz Bugojna

Policija uhapsila dva dilera iz Bugojna


Pripadnici Policijske uprave Bugojno uhapsili su H.M. (1977) i D.D. (1968) obojica iz Bugojna koji su uzgajali indijsku konoplju, saopćeno je danas iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK).

Tokom pretresa stambenog i pomoćnih objekata na lokaciji Golo Brdo te na lokaciji Hapstići, općina Bugojno otkriveno je 26 stabljika zeljaste biljke koja svojim izgledom podsjeća na indijsku konoplju.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutarnjih poslova MUP-a SBK, pretres objekata koje koristi H.M. (1977) iz Bugojna je izvršen na osnovi naredbe Općinskog suda Bugojno.

Tokom pretresa navedenih lokacija pronađeni su i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem raznih oblika krivičnih djela.

Također u mjestu Čaušlije, općina Bugojno, policijski službenici otkrili su tokom pretresa kuće, okućnice i pratećih objekata koje koristi D.D. (1968) iz Bugojna 23 stabljike zeljaste biljke koja podsjeća na indijsku konoplju.

U saradnji s mjerodavnim Kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, stoji u saopćenju iz MUP-a.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija