(VIDEO) Tri požara na planini Konjuh izazvana udarom groma

(VIDEO) Tri požara na planini Konjuh izazvana udarom groma


Požar koji je na planini Konjuh aktiviran na tri lokaliteta još uvijek u potpunosti nije stavljen pod kontrolu, a uskoro se očekuje djelovanje helikoptera Oružanih snaga BiH.

Proteklih dana područje planine Konjuh zahvatio je požar većih razmjera, a kako je potvrđeno iz Civilne zaštite TK, on je aktivan na tri lokaliteta.

Riječ je o požarištu na lokalitetu Muška voda gdje gori borova šuma površine okvirno 60 hektara. Vatra je aktivna i na lokalitetu 74-75 blizu Muške vode, gdje je obuhvaćena površina od okvirno sedam hektara.

“Požarište na lokalitetu kod rudnika magnezita lokalizovano je i pod kontrolom. Zahtjev za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH je odobreno, helikopter je izvršio izviđanje i očekuje se djelovanje”, navedeno je iz Civilne zaštite TK.

Požar su jučer gasili radnici javnog preduzeća “Šume TK Kladanj”, a to nije bilo dovoljno jer je požar udaljen oko 300 metara od hotela Muška voda.

Poznat je i uzrok pojedinih požara. Navodno tri su izazvana udarom groma.

Sinoć je, podsjetimo, jedan od vatrogasaca iz DVD Kladanj zadobio lakše povrede prilikom gašenja vatre.

 

 

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija