Policijski bilten: Napad na policajce, krađa, pronađeno oružje… sve za jedan dan!

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.
KRIMINALITET
Zenica

U ulici Zije Dizdarevića, od strane lica K.D. i K.B., oba lica iz Zenice, fizički je napadnuta policijska patrola, kojom prilikom je jedan policijski službenik zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, a u 23,20 sati, navedena lica su locirana, lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada izbog izvršenja navedenog krivičnog djela .

U ulici Zacarina, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica J.A., iz koje je tom prilikom otuđen novac. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U mjestu Gornja Vraca, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, po naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres kuće vlasništvo lica K.F., kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje- puška, bez municije. Od strane službenika policije su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.
SAOBRAĆAJ
Visoko

U mjestu Donja Zimča, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Renault Clio“, registarskih oznaka T69-O-316, kojim je upravljala H.A. i putničko motorno vozilo marke „Opel Corsa“, registarskih oznaka J89-A-175, kojim je upravljala B.A. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica, je zadobila H.A., dok je lice B.A. zadobilo povrede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. | Preuzeto sa: https://tuzlanski.ba/crna-hronika/velika-istraga-mladic-porijeklom-iz-bih-planirao-teroristicki-napad-u-francuskoj/