Poljoprivrednik Boško Radić napao Nedžada Biću: Šta ćeš ti ovdje?

Boško Radić i Nedžad Bićo

Na današnjim protestima u Bijeljini dogodio se incident kada je verbalno napadnut predsjednik Udruženja poljoprivednika iz FBiH Nedžad Bićo od strane poljoprivrednika Boška Radića iz RS.

Poljoprivrednici iz FBiH i RS kao jedno u borbi protiv uvoznih lobija

“Nije bio fizički napad, ali je žalosno što je to bilo sve ispred policije, a oni nisu reagirali. Pitao me je što ja dolazim tu na proteste, jer sam iz Federacije. Prilikom mog dolaska, čovjek me je presreo s automobilom i izađe s riječima “Šta ćeš ti ovdje, šta dolaziš?”. Njega poznajem iz viđenja i znam da dolazi iz udruženja, čini mi se “Selo Semberije”. To je političko udruženje. Rekao sam mu “A zašto to ne bih dolazio, jel to zabranjeno?””, rekao je Bićo za Avaz.

Bićo je s kolegama došao da izrazi solidarnost poljoprivrednicima iz RS.

“Mi zajedno funkcionišemo već godinama s ovim udruženjem iz Bijeljine. To je vodeće udruženje koje broji najviše članova i mi smo s njima odavno u saradnji i normalno, podršku dajemo i neke zajedničke stavove imamo. Nismo došli da se miješamo u to tamo njihovo, nego samo ovo što smo dogovorili da potpišemo memorandum o zajedničkom nastupanju”, poručio je on.

Ipak, sporazum o zajedničkom zastupanju poljoprivrednika iz cijele BiH, koji se najviše odnosi na borbu protiv uvoznih lobija potpisala su danas udruženja poljoprivrednika iz FBiH i RS tokom protesta u Bijeljini.

“Usaglasili smo se. To su ona Dodikova udruženja. Čovjek se zove Boško Radić i on je u njihovom udruženju koji je i protiv Federacije i protiv protesta i svega”, zaključio je Bićo.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79