Pomogli supruzi reprezentativca Srbije a on ih nagradio odlaskom na EURO

Srbijanski reprezentativac Nemanja Maksimović je odveo Miloša iz Beograda i njegovog prijatelja na Euro u Njemačku gdje Srbija igra u grupi C zajedno sa Slovenijom, Danskom i Engleskom.

Pomenuti Miloš je pomogao njegovoj supruzi kojoj se pokvario automobil na autoputu, a kao nagradu je dobio putovanje u Gelsenkirchen.

Kristina Maksimović je vozila, a automobil je stao nedaleko od Šimanovaca pa joj je pritekao u pomoć junak današnje priče Miloš Radojičić.

“Vraćao sam se automobilom s posla i na autoputu kod Šimanovaca, u pravcu ka Beogradu primijetio u zaustavnoj traci djevojku sa djetetom kako stopira pored parkiranog auta. Vidjelo se da su u problemu. Zaustavio sam se, vratio se nekoliko metara u rikverc. Automobil im se pokvario. Pozadi je bila i starija žena. Vidjelo se da je djevojka uplašena. Rekao sam joj da ću potražiti pomoć, da ne brine i ostavo kolegu sa kojim sam bio u autu da čeka sa njima dok ja ne dovedem pomoć. Čisto da bi bila mirnija, da ne pomisli da se neću vratiti”, ispričao je Miloš za Mozzart Sport i dodao:

“Kada smo riješili problem sa autom, pitala je da li neko od nas dvojice prati nogomet i da joj kažemo ako bismo željeli da idemo na Evropsko prvenstvo u Njemačku da pogledamo neku utakmicu Srbije. Razmijenili smo brojeve. Nije rekla da joj je muž nogometaš i reprezentativac. Kako smo kolega i ja ostali sami rekli smo jedan drugom – Em smo joj pomogli, a ona našla da se za**bava sa nama. Dva, tri mjeseca kasnije, zvoni telefon – Nemanja Maksimović zove iz Španije. Pomogli ste mojoj ženi na putu, želio bih da se odužim u znak zahvalnosti. Tražio je da pošaljem sliku svog pasoša i pasoša osobe sa kojom bih išao na put. I eto, avionske karte, hotel, karte za utakmicu – sve je sredio”.

I tako su Miloš i njegov prijatelj Vladan završili na Veltins Areni u Gelsenkirchenu gdje je Srbija poražena od Engleske rezultatom 1:0.

Maksimović je prethodnu sezonu proveo u Getafeu, ali će od sljedeće sezone nositi dres grčkog velikana Panathinaikosa.

Još je igrao za Valenciju, Astanu, Domžale, omladince Verone te Crvenu zvezdu gdje je ovaj veznjak i počeo karijeru.

Za reprezentaciju Srbije je odigrao 49 utakmica i nije se upisao u strijelce.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79