Ponovo oglašena prodaja Olimpijske kuće na Bjelašnici

Kantonalna agencija za privlačenje investicija i privatizaciju KS je objavila novi javni poziv za aukcijsku prodaju Olimpijske kuće na Bijelašnici, po cijeni od 465.700 KM, što je ista cijena kao i u februaru ove godine.

Ova nekretnina obuhvata zemljište sa kućom KO Presjenica ukupne površine 1218 m2. Pravo vlasništva je upisano na KJP “ZOI 84” Olimpijski centar Sarajevo sa udjelom 1/1, bez tereta. Objekat je ucrtan i uplanjen u katastru, iako na licu mjesta objekat trenutno ne postoji.

Za sudjelovanje u aukciji potrebno je uplatiti depozit od 46.570 KM.

Alternativno, učesnici aukcije mogu dostaviti bankovnu garanciju na iznos depozita, koja mora biti bezuslovna, neopoziva i plativa na prvi poziv Kantonalne agencije, s rokom važenja najmanje 60 dana od krajnjeg roka za dostavu prijava.

Aukcija će se održati u aukcionarskom centru Kantonalne agencije za privlačenje investicija i privatizaciju, na adresi Ul. Aleja Bosne Srebrene bb – prizemlje, Sarajevo, dana 30. jula 2024. s početkom u 11:00 sati. Registracija učesnika počinje 2 sata prije početka aukcije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79