Poplavljeni podrumi u Gradišci, vodostaji naglo rastu

Obilne padavine na području Gradiške uzrokovale su nagli porast bujičnih potoka i rijeka u potrkozarskim selima, te plavljenje podrumskih prostorija stambenih objekata na području gradskog naselja Senjak, izjavio je šef Odjseka civilne zaštite Gradiška Slobodan Knežević.

Civilna zaštita IZLILE SE MANJE BUJIČNE RIJEKE I ZAPLAVLJENI PODRUMI U GRADU

Knežević je rekao da je došlo do naglog porasta vodostaja i izlivanja Jablanice, Vrbaške i Labine i manjih bujičnih potoka uz ove riječice, da nema zaplavljenih stambenih objekata, ali da je voda ušla u dvorišta nekoliko domaćinstava u potkozarskim selima Donji Podgrdaci, Miloševo Brdo, Bistrica i Orahova.

On je dodao da se voda iz bujičnog potoka u Bistrici izlila i na magistralni put Gradiška – Kozaraska Dubica, ali da je put prohodan, te da je na jednom mjestu uz put stvoreno manje klizište o čemu je obaviještena policija kako bi to mjesto bilo propisno obilježeno.

Knežević je istakao da se u naselju Senjak voda iz kanalizacionog kolektora izlila u podrumske prostorije stambenih objekata, ali da se nakon smanjenja intenziteta padavina smanjuje nivo vode u kolektoru i podrumima, te da su vatrogasci na terenu i ispumpavaju vodu.

On je rekao da bi se situacija trebala smiriti ukoliko kiša prestane da pada, ali da će biti dosta teža, ako padavina bude jačale večeras i sutra tokom dana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79